ADN Online - Arta, dans si noutati

Despre

Când corpul întâlnește orașul


de Andreea Lupu

Timp de trei zile artiști din cinci țări și-au expus și dansat la București viziunea asupra relației corp-urban

Fiecare oraș are limbajul lui specific. București respiră altfel față de Riga sau Istanbul, poate nu mai puternic sau mai slab, mai repede sau mai încet, ci altfel. Clădirile, culoarea tencuielii, mersul tramvaielor, tăcerea dimineții și vâltoarea nopții, rezonează diferit în corpurile oamenilor care trăiesc în universul format de acestea. Desfășurat în perioada 12-14 aprilie la Muzeul Național de Artă Contemporană și organizat de Fundația Gabriela Tudor, Festivalul E-Motional Bodies&Cities a încercat să arate tocmai acest lucru. 

E-Motional a reprezentat finalizarea a doi ani de experimente și colaborări artistice între mai bine de 30 de artiști din România, Marea Britanie, Letonia, Cipru și Turcia. Rezultatul, trei zile de performance, instalații audio-video, fotografie și muzică. Creativitate și intimitate, zgomot și tăcere, mai puțin festival, în accepțiunea propriu-zisă a conceptului și mai mult o întâlnire veselă și efervescentă între artiști care se mișcă în contexte și spații socio-culturale diferite. 


Componenta multimedia a fost elementul constant al celor trei zile de festival, care a legat perfect pauzele dintre performance-uri. «Chairs/Boots/Layers » (Gemma Rigs - UK), « Frame&Fragments » (Mary Wycherley - Irlanda), «Six short stories about... » sunt câteva dintre instalațiile video care compun documentarea procesului de creație din cadrul proiectului E-Motional Bodies&Cities.

Sala scaldată în lumină, de la etajul al treilea al MNAC a fost perfectă pentru performerii, artiștii vizuali și spectatorii care i-au călcat pragul în cele trei zile ale evenimentului. Prietenia, relaxarea și veselia au fost coordonatele care au marcat evenimentul. 
Articole similare

Lasa un comentariu


Comentarii

Nu exista nici un comentariu la acest articol.