ADN Online - Arta, dans si noutati

Despre

Când Franța întâlnește Africa


de Andreea Lupu

Sunt 16 ani de când directorul artistic Mourad Merzouki nu își neagă începuturile în circ, box și arte marțiale, ci le înglobează în spectacole de dans contemporan.

Kafig Dance Company este o fuziune de influențe, stări și ritmuri. Hip-hop și break-dance? Desigur. Arte marțiale? Sigur că da? Acrobații? Bineînțeles. Dar Kafig e mai mult de atât.


De aproape 16 ani, dansatorii directorului artistic Mourad Merzouki se joacă pe scenă. Cu corpul lor, cu fiecare mușchi care zvâcnește pe ritmuri tribale, în pași de o agilitate și precizie uimitoare. Fuziunea de stiluri își are rădăcinile în primul rând în originile dansatorilor. Stabilită în Lyon, compania îmbină poezia și simbolismul francez cu mișcările tipice de hip-hop, ritmurile nord-africane, instrumentele care amintesc de Andaluzia cu imaginile video și instalațiile de lumini folosite inteligent și fresh. E un melanj de influențe culturale și perspective care nu te lasă deloc să amorțești pe scaun.


Un spectacol Kafig Dance Company înseamnă culoare, fun dar și crearea atentă a unui univers magic. Trebuie doar să privești Agwa, Tricote sau Corps est Graphik.


Pentru ai multe informatii despre companie: concreteil.com
Articole similare

Lasa un comentariu


Comentarii

Nu exista nici un comentariu la acest articol.