ADN Online - Arta, dans si noutati

Despre

OVER MY DEAD BODY


de Simona Deaconescu

Legați de artă și de prietenie Dave St-Pierre și Brigitte Poupart, ne propun un spațiu în care creația apare ca un gest vital.

Dansatorul și coregraful canadian Dave St-Pierre este considerat, atât de critica de specialitate cât și de public, unul dintre cei mai inventivi și subversivi creatori de dans din Europa. Dar corpul său este  vulnerabil. Coregraful suferă de  fibroză chistică, o boală genetică gravă care-i afectează plamânii, pancreasul și intestinele.  Speranța de viață pentru o astfel de boală este 37 de ani. Dave St-Pierre mai are 2 ani de trăit, dacă nu face rapid un transplant de plămâni. Prietenă apropiată a coregrafului,  actrița și regizoarea  Brigitte Poupart realizează un documentar, care a cucerit deja festivalurile de gen din întreaga lume.  

În viața intimă a unui artist avangardist se duce o luptă pe câmpuri minate. O coregrafie imprimată de agonie, o existență calculată la secundă, o estetică brută, complexă, controversată, toate surpinse prin prisma unui corp care vrea să fie puternic.  La marginea disperării, între artă și boală ia naștere acest documentar.


Legați de artă și de prietenie Dave St-Pierre și Brigitte Poupart, ne propun un spațiu în care creația apare ca un gest vital. Dezbrăcat de tabuuri, de texte ieftine și discursuri patetice Over My Dead Body, este un documentar cu și despre un dans sincer și personal. Ingrediente: pagini de jurnal intime, mărturii ale apropiaților coregrafului și pasaje din principalele opere ale lui Dave St-Pierre.


BRIGITTE POUPART
2011, CANADA, 80 MIN

Articole similare

Lasa un comentariu


Comentarii

Nu exista nici un comentariu la acest articol.