ADN Online - Arta, dans si noutati

Despre

Performer + Public = Unusual Suspects


de Andreea Lupu

Pornind de propriul corp și de relația dansator-coregraf, Evie Demetriou interoghează transformarea cuplului.

Originară din Cipru, Evie Demetriou își caracterizează munca prin dorința de a explora și provoca limitele dansului convențional și relația performer – publicFolosindu-se de corp ca punct central, Evie întregește atmosfera spectacolelor ei cu muzică, elemente teatrale și multimedia.

În cazul Unusual Suspects, performance-ul prezentat în cadrul festivalului E-Motional Bodies&Cities, Evie explorează etapele unei relații și concepte precumindivid, cuplu, singurătate. Și tocmai pentru că relație înseamnă în cele din urmă doi, coregraful nu e niciodată singur pe scenă.

Într-o rochie portocalie, lucioasă, cu cizme negre în picioare și părul puțin răvășit, Evie își construiește spectacolul folosindu-se de public și de reacțiile lui și flexibilizând structura clasică a unui performance. Cu ochii mari și-un zâmbet larg pe buze, coregrafa invită rând pe rând oameni din public, dansează cu ei, se așază în brațele lor, îi lasă și îi aduce înapoi pe scenă. E când veselă și exuberantă, când melancolică și nervoasă. Visează, plânge și îi îmbrățișează pe fiecare. Și reușește ca, în aproape o oră de spectacol, să danseze prin toate fațetele unei relații.

Articole similare

Lasa un comentariu


Comentarii

Nu exista nici un comentariu la acest articol.